Algemene voorwaarden

Artikel 1.

We proberen het zo helder mogelijk te maken.
Via deze website kan je kinderen inschrijven voor een vakantiecursus bij Eureka Onderwijs VZW.

Identiteit van de ondernemer

Artikel 2.

Eureka Onderwijs vzw

Mailen: school@eurekaleuven.be of test@eurekaleuven.be

Schrijven:           Diestsesteenweg 722

                              3010 Kessel-Lo

Ondernemingsnummer: 0447.216.421

Toepasselijkheid

Artikel 3.

 1. Je krijgt deze algemene voorwaarden te lezen als je voor de eerste maal registreert. Als deze wijzigen, brengen we je persoonlijk op de hoogte. Je kan ze natuurlijk ook steeds terugvinden op onze websites.
 2. Soms bieden we aparte voorwaarden aan bij specifieke producten. Ook dan gelden de algemene voorwaarden. Als ze elkaar tegenspreken, kies jij de meest gunstige.
 3. Wij leveren in verschillende landen. We kunnen ons wel altijd het recht voorbehouden om een levering te weigeren.
 4. Je moet minstens 18 jaar zijn om een bestelling te plaatsen. Als je geen 18 jaar bent, vragen we je de bestelling te plaatsen door je ouders of wettelijke voogd. Merken we dat je toch jonger dan 18 jaar bent, kunnen we deze bestelling weigeren.
 5. Het plaatsen van een bestelling op onze websites geldt als uitdrukkelijke aanvaarding van onze algemene voorwaarden die je steeds kan terugvinden op onze websites.
 6. Als je online bestelt, bezorgen we je samen met de bestellingsbevestiging of ten laatste bij de levering een link naar de algemene voorwaarden. 

Het aanbod

Artikel 4.

We vertellen je altijd eerlijk wat, wanneer en hoe je iets kunt kopen, wat het kost en of je het kunt ruilen. Staat er een foutje op de productpagina? Je krijgt het product aan die prijs. Tenzij het een duidelijke blunder is en je dat op voorhand had kunnen weten.

De overeenkomst

Artikel 5.

 1. Je doet online zaken met ons in een beveiligde webomgeving. Daar werken onze IT developers iedere dag hard aan.
 2. Als je een bestelling bij ons plaatst, krijg je een bevestiging per e-mail. Jouw bestelling is volledig en de overeenkomst tussen ons is definitief zodra we voor jouw betalingstransactie met krediet- of debetkaarten de goedkeuring door de uitgever van de kaart ontvangen hebben.  We aanvaarden Bancontact/Mister Cash, Visa, MasterCard, overschrijving en cash. Indien de uitgever van je kaart weigert om in te stemmen met je betaling aan ons, kunnen we niet verantwoordelijk worden gesteld voor vertragingen bij de levering en/of niet-levering van jouw bestelling. Bestelling zonder geldige betaling op naam van geregistreerde kaarthouder worden niet aanvaard of verwerkt.
 3. Wij voegen al informatie en gegevens die je nodigt hebt bij je bestelling, maar het meeste vind je op onze sites. Het is natuurlijk wel handig als je de (digitale) bon goed bewaart.

Herroepingsrecht

Op deze website bieden we vakantiecursussen aan. Dit zijn geen fysieke producten en vallen dan ook niet onder het herroepingsrecht.

Artikel 6

 1. Je kan je deelname aan een vakantiecursus annuleren tot 10 dagen op voorhand. We rekenen hier wel een administratieve kost van € 30 aan. 
  Bij laattijdige annulatie betalen we 80% terug bij overmacht door ziekte of ongeval (op basis van een doktersattest). In andere gevallen wordt het inschrijvingsgeld niet terugbetaald.

Verplichting tijdens bedenktijd

Artikel 7.

Van zodra een vakantiecursus is gestart is er geen mogelijk tot annulatie.

Verzendkosten in geval herroeping fysiek product

Artikel 8.

In het geval van herroeping van een bestelling met fysieke producten moet je zelf de verzendkosten betalen.

Verplichting van Eureka Onderwijs VZW bij herroeping

Artikel 9.

Zodra je aangeeft dat je een bestelling wenst te herroepen, doen wij dit:

Uitsluiting herroepingsrecht

Artikel 10.

Je begrijpt dat niet alles kan herroepen worden.

 1. Je kan deelname aan een dienst niet herroepen nadat de datum van de cursus verstreken is of als je deelgenomen hebt. Je hebt immers de plaats van een andere deelnemer in beslag genomen. Als je ontevreden bent over de cursus kan je ons dat steeds laten weten.  Annuleer je in die 10 dagen voorafgaande aan de cursus omwille van overmacht door ziekte of ongeval, moet je toch nog 20% betalen. Je ontvangt de rest van het bedrag terug binnen de 10 werkdagen. Hiervoor vragen we een attest. Uiteraard kan je de deelname overdragen aan een ander kind van hetzelfde niveau. 
 2. Van zodra de cursus is gestart is er geen terugbetaling mogelijk.

De prijs

Artikel 11.

 1. Zie artikel 4.
 2. Alle genoemde prijzen zijn inclusief BTW en alle wettelijke bijdragen.
 3. Artikelen van Eureka Onderwijs vzw zijn vrijgesteld van BTW volgens artikel 44 van het wetboek van de BTW.

Conformiteit en garantie

Artikel 12.

 1. Zie artikel 4.
 2. Je hebt recht op een goed dienst. Is er toch iets aan de hand, dan lossen we dat op. Hierbij volgen we altijd de wet. 

Levering en uitvoering

Artikel 13.

 1. Als we een besteld product niet meer kunnen leveren, krijg je je geld terug of bieden we je een alternatief aan.
 2. Een vakantiecursus is steeds voor de volledige periode zoals beschreven in de productdetails.

Betalen

Artikel 14.

 1. Na inschrijving krijg je een bevestiging van de bestelling. Is de betaling in orde, dan krijg je van ons een e-mail dat de plaats voor de cursus in orde is.
 2. Klopt iets niet in de betaalgegevens? Laat het ons zo snel mogelijk weten via e-mail naar boekhouding@eurekaleuven.be.
 3. Een vakantiecursus moet op voorhand betaald zijn. Wij aanvaarden geen betalingen voor vakantiecursussen achteraf. 
 4. We aanvaarden alle betaalmiddelen die op onze websites vernoemd staan.

Overmacht

Artikel 15.

 1. Als er sprake is van een overmacht kan het zijn dat we onze verplichtingen tegenover jou niet kunnen waarmaken. We brengen je hiervan zo snel mogelijk op de hoogte. Als dit te lang duurt, kan je afzien van je aankoop en krijg je het bedrag dat je eventueel al betaald heeft, terugbetaald. 
 2. Overmacht is elke omstandigheid buiten onze wil en controle waardoor we onze belofte niet kunnen waarmaken. Hieronder vallen staking, brand, energiestoringen, terroristische aanslagen, natuurrampen maar natuurlijk ook gewoon de ziekte van een lesgever van een cursus.

Intellectuele eigendom

Artikel 16.

 1. Onze websites, logo’s, foto’s, namen en in het algemeen onze communicatie zijn beschermd door copyrights.
 2. Dit betekent dat je ons logo, website, foto’s, namen, teksten, kleurencombinatie, etc. niet mag kopiëren of reproduceren zonder onze voorafgaande toestemming.

Klachtenregeling

Artikel 17.

Heb je een klacht? We proberen er alles aan te doen om je klacht ter verhelpen.

 1. Laat dit snel weten via info@eurekaleuven.be . Omschrijf je probleem zo goed mogelijk, dan kunnen we je zo snel mogelijk helpen. 
 2. Uiterlijk binnen 7 werkdagen krijg je antwoord van ons. We helpen je direct, of je hoort hoeveel tijd we nodig hebben om dit recht te zetten.

Aanvullende of afwijkende bepalingen

Artikel 18.

Dit waren onze algemene voorwaarden. Als wij in de toekomst iets veranderen aan deze voorwaarden, vind je dat terug op onze website.

nl_BEDutch
%d bloggers liken dit: